Succes tips

Onder het kopje ‘Succes tips’ publiceren we bij MYPP een aantal artikelen die je helpen je carrière succesvol te maken of te houden.
Een deel van de artikelen is geschreven door het management van MYPP, een deel komt van derden, waarbij de auteur uiteraard vermeld is.
Heb je aanvullingen of mis je iets? Laat het ons weten via het contactformulier!

De beste tips voor Time-management!

Meer doen in minder tijd, dat willen we allemaal. Want als professional c.q. als ZZP-er, moet je al zoveel. Je moet iets met talent development, met personal branding, je moet nog een nieuwe C.V. opstellen en wellicht moet je nog solliciteren…, je moet iets doen aan je competenties en aan je soft skills. Je moet meer doen met coaching en (nog) harder werken aan je carrière…. De vraag is echter hoe? Relax! MYPP geeft je 10 waardevolle tips! [meer]

Tips voor Time-management

Werknemers nemen de regie!

Vacatures blijven langer open staan en er wordt weer vaker van baan gewisseld. Niet gek als je bedenkt dat steeds meer werknemers een eigen Personal Profile hebben. Hiermee kunnen ze zelf continu reviews verzamelen over hun eigen prestaties en zo ook zelf de baan zoeken die het best bij hun past. Ook zijn ze met een Personal Profile beter vindbaar voor recruiters, werk- en opdrachtgevers en tevens op jobsites. Want in de huidige overspannen arbeidsmarkt zoeken deze partijen op internet naar geschikte kandidaten en ze zoeken vooral op “soft skills“. Werknemers worden aldus steeds meer zichtbaar en vindbaar.

Werknemers nemen de regie

Beoordelingssystemen duur en oneerlijk:
“Gemotiveerd door autonomie, niet door een gesprek”

De jaarlijkse beoordelingsgesprekken kosten werkgevers minstens een miljard euro per jaar. Bovendien leveren de gesprekken heel veel frustraties op bij managers en werknemers.

Dat zegt arbeidspsycholoog Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Hij kwam na een zevenjarige studie tot de conclusie dat er veel meer na- dan voordelen aan functioneringsgesprekken kleven

Beoordelingsystemen duur en oneerlijk